Uit Zee

Kelpwier pasta, Chips uit Zee Puur en Chips uit Zee Gerookt

De Chips uit Zee van Salterra zijn een versnapering die zowel lekker als relatief gezond is. Gebakken Chips uit Zee bevatten minder dan de helft van het vet dat in gewone chips zit. Daarnaast bevatten Chips uit Zee de vitaminen en mineralen die in Kelpwieren zitten. Kelp bevat meer vitaminen en mineralen dan enig ander voedingsmiddel. 20% van de Chips uit Zee-pasta bestaat uit kelp.

Duurzaam geoogst

De kelp wordt met de hand geoogst in stille gebieden met heel zuiver water. Dat water wordt voortdurend gemonitord op alle mogelijke verontreinigingen – ook nucleaire. De geoogste kelp wordt daarnaast ook getest op zware metalen etc. Door deze zorgvuldige handelwijze is de kelp uit Baja (Bajakelp) tevens biologisch gecertificeerd.

Producten

1. Zeewierpasta

Zeewierpasta

De gewonnen kelp wordt gedroogd en verwerkt voor verschillende doeleinden. In de Chips uit Zee zitten een stuk of acht verschillende kelpwieren (voornamelijk bruinwieren). Ze worden gemengd met goudgele tarwesoorten die in Mexico’s graancentrum Guadalajara groeien en samengeperst tot een soort harde groene pasta.

Foto pasta.

Pasta wordt aangeboden in zakken van 1 tot 15 kg om verder verwerkt te worden. Bijvoorbeeld in de horeca.

2. Chips uit Zee Puur

 Chips uit Zee Puur

De zeewierpasta wordt in Nederland op ambachtelijke wijze gefrituurd in zonnebloemolie en groeit dan uit tot knapperige CHIPS UIT ZEE

De Chips uit Zee passen bij lunch, borrel, diner of zo maar tussendoor. Ze worden puur vaak al erg lekker gevonden, maar ze doen het ook uitstekend met een pesto van basilicum of gedroogde tomaat, met guacamole van verse avocado’s, met stukjes gerookte zalm, gedipt in zilte mayonaise, of in combinatie met humus - om een paar voorbeelden te noemen.

Wij verkopen ze in dozen van 10 zakjes à 75 gram, 64 dozen per pallet.

3. Chips uit Zee gerookt

Chips uit Zee gerookt

Sinds kort brengen we ook een nieuwe variant van de Chips uit Zee. Aansluitend bij de spekachtige smaak is dit een combinatie met gerookte paprika. Een heel stuk pittiger dan de originele Chips uit Zee en dan ook meer geschikt voor iets later op de dag bij de middagthee, een pot bier of een stevige port.

Wij verkopen ze in dozen van 10 zakjes à 75 gram, 64 dozen per pallet.

Chips uit Zee gemaakt van reuzenkelp - Salterra