Van Land

Gedroogde Zeekraal, ZeekraalZilt en Zeekraalspelt crackers

De Research & Development Farm bij Ensenada is nu een bloeiende Zeekraal Farm (Saline Seed) die wereldwijd waarschijnlijk een van de weinige is die helemaal voldoet aan de duurzaamheidseisen van de zoutwaterlandbouw:

1. De ruim 20 ha farm ligt op verzilte landbouwgrond die niet meer voor zoetwaterproductie in aanmerking komt

2. Er wordt gewerkt met brak water in de kiemingsperiode en met puur zeewater zodra de plantjes beginnen te groeien

3. Er wordt zoveel mogelijk biologisch geteeld

4. Door de teelt van zeekraal is de grond weer productief en is er werk voor mensen uit de omgeving

De zeekraal is een subtropische soort, Salicornia bigelovii, die uit een paar duizend fenotypen is geselecteerd op geschiktheid voor menselijke consumptie. ODF importeert deze zeekraal momenteel alleen in gedroogde vorm. Op de juiste wijze gedroogd en opgeslagen heeft dit product een zeer lange shelf life (bewaartijd) en behoudt het de mooie groene kleur.

We bieden deze zeekraal aan in drie producten

1. Gedroogde zeekraal bulk verpakking

Gedroogde zeekraal bulk verpakking

In dozen van 6 kg met zakken van 2x3 kg zeekraal. Dit product is bedoeld voor industriële verwerking in soepen, kaas, kruidenmengsels etc. De zeekraal dient daarbij als smaakmaker en zoutvervanger.

2. ZeekraalZilt onder het merk Salterra

 ZeekraalZilt

Een natuurlijke zoutvervanger op basis van 100% gedroogde zeekraal in een handig flesje van 30 gram met maaldop. Zeekraal smaakt zout en bevat natrium, maar in tegenstelling tot gewoon keuekenzout bevat het ook kalium- en magnesiumzout, mineralen uit zee en kwelder, vezels en eiwitten. In zeekraalZilt zit daarom niet meer dan .. zout, waarvan .. natrium. De maaldop geeft het product een gebruiksvriendelijke presentatie. De consument begrijpt als het ware vanzelf hoe de zeekraal gebruikt kan worden. Bovendien komen door het malen geuren vrij die anders verborgen blijven, het geen de smaak ten goede komt.

ZeekraalZilt wordt verkocht in doosjes van 12 flesjes.

3. ZeekraalSpelt crackers

ZeekraalSpelt crackers

Een simpele eerlijke cracker op basis van spelt. Met 5% gedroogde zeekraal als zoutvervanger. De zeekraal is dezelfde als die in de flesjes ZeekraalZilt. Er is geen ander zout toegevoegd. Bij alle maaltijden te gebruiken en natuurlijk ook als snack tussendoor met alleen wat boter.

ZeekraalSpelt crackers: 7 crackers per pakje. 10 pakjes per doos.